Radiologisch spreekuur

Sport- en revalidatiecentrum Kennemerland (SRK) werkt nauw samen met Lorenz Spaargaren, radioloog. Dokter Spaargaren is radioloog in het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp en houdt op maandagen spreekuur in Sport- en revalidatiecentrum Kennemerland. Het voordeel van de radiologische diagnostiek in SRK is dat de wachttijden kort zijn, er een directe terugkoppeling is aan u, uw huisarts en eventueel aan uw fysiotherapeut.

Naast het stellen van de diagnose is er mogelijkheid om te behandelen (op verwijzing van de huisarts). Dit kan bijvoorbeeld een infiltratie van slijmbeurzen, pezen of gewrichten zijn. Bij een infiltratie wordt er pijnstilling en ontstekingsremmer geïnjecteerd.

Om de oorzaak van de klachten te achterhalen zal de radioloog veelal gebruik maken van het echo apparaat. Echografie maakt gebruik van ultrageluidsgolven die onschadelijk zijn voor het lichaam. Het onderzoek is pijnvrij.

U kunt met verwijzing van uw huisarts een afspraak maken voor het echospreekuur. 

U kunt op (bijna) alle maandagen terecht voor echo-diagnostiek van de gewrichten, pezen en spieren.  

Tarieven: Aangezien nog geen contracten met de verzekeraars zijn gesloten over de diagnostiek, zult u na het onderzoek direct moeten afrekenen. Wel kunt u met de verwijsbrief en factuur dit bij uw verzekeraar declareren en krijgt u (na aftrek van eigen risico) afhankelijk van uw pakket 70-100% van het bedrag terug.

  • Echografie: €90,-
  • Vervolgafspraak voor infiltratie: €90,-
  • Echo en infiltratie: €150,-
  • Barbotage*: €150,-
peterRadiologisch spreekuur