fysiotherapie schouder klachten Haarlem noord

Schouder

Schoudertherapie bij SRK

Een veel voorkomende klacht van het houdings-en bewegingsapparaat is die van de schouder. Schouderklachten zijn divers. Er kunnen veel oorzaken zijn voor het ontstaan en het in standhouden van een schouderklacht. Soms zijn er acute klachten. Bijvoorbeeld een schouder die uit de kom schiet bij een val of een pees die afscheurt tot overbelasting van spieren en pezen door sport, werk of door andere dagelijkse activiteiten.

Schouderfysiotherapeut

Het behandelen van een schouder is echt een vak apart binnen de fysiotherapie. Door de complexiteit van de schoudergordel en de invloed die kleine afwijkingen kunnen hebben op het normaal functioneren is kennis vereist van de gehele schoudergordel, zoals schouderblad, ribben, wervelkolom en sleutelbeen. De oefentherapeutische revalidatie bestaat uit het herstellen van foutieve beweegpatronen tot aan sportspecifieke training en alles wat daar tussenin zit, uiteraard afhankelijk van de persoonlijke hulpvraag.

Echografisch onderzoek bij schouderklachtenSchouderechografie

Echografisch onderzoek heeft grote meerwaarde bij het opstellen van het juiste behandelplan. Sport-en revalidatiecentrum Kennemerland heeft daarom een hightech echoapparaat. Met behulp van echografie kunnen onder andere spieren, pezen, slijmbeurs en kalkafzetting duidelijk visueel gemaakt worden. Op deze manier kunnen afwijkingen in deze structuren voortijdig inzichtelijk gemaakt worden.

Voordelen echografie bij schouderklachten:

  • Pijnvrij en niet belastend voor de klant
  • Lage kosten in vergelijking met bv MRI
  • Structurele problemen kunnen vroegtijdig opgespoord worden
  • Dynamisch onderzoek; klant kan meekijken tijdens het onderzoek

 

Voordelen schouderrevalidatie bij Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland:

  • Ruime ervaring in het revalideren van schouderklachten, zowel na operatie als bij overbelastingklachten
  • Revalideren met behulp van geavanceerde revalidatieapparatuur
  • State of the art meet- en testapparatuur
  • Echografisch onderzoek
JankeSchouder