Privacyverklaring

Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland, gevestigd aan Hélène Swarthstraat 12, 2024 HB Haarlem, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

http://www.sport-revalidatie.nl/fysiotherapie/ Hélène Swarthstraat 12 / 2024 HB Haarlem 0235259673

Femke Piek is de Functionaris Gegevensbescherming van Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland. Zij is te bereiken via info@sport-revalidatie.nl of 023-5259673

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

– Voor- en achternaam

– Geslacht

– Geboortedatum

– Adresgegevens

– Telefoonnummer

– E-mailadres

– Verzekeringsgegevens

– Lengte en gewicht

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van u:

  • Gezondheidsgegevens
  • gegevens van personen jonger dan 16 jaar

 

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@sport-revalidatie.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Om u een goed passend behandelplan aan te kunnen bieden en uw voortgang te kunnen monitoren
  • Wij zullen uitsluitend persoonsgegevens delen met derden, indien hier expliciet toestemming door U zelf is gegeven
  • Onder derden kunnen vallen: huisartsen/ specialisten/ bedrijfsartsen
  • Voor de verplichte “outcome” verzameling, wordt alle data geanonimiseerd aangeleverd. Indien dit niet het geval is, zal er om toestemming gevraagd worden
  • Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst af om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens.

 

Geautomatiseerde besluitvorming

Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland neemt “niet” op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland) tussen zit. Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:

  • Elektronisch patiënten volgsysteem. Dit systeem wordt gebruikt om de cliënt zo goed mogelijk te monitoren en te volgen in het revalidatieproces. Tevens wordt hier de verplichte verslaglegging vanuit de zorgverzekeraars in vastgelegd.
  • FysioRoadmap is een programma welke wordt gebruikt in een online omgeving. Deze is maximaal beveiligd en dus is het risico minimaal. (zie privacy overeenkomst met MRsystems)

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

  • Het patiëntendossier dient 15 jaar bewaard te worden, volgens de wettelijke eis
  • Financiële gegevens, betalingen/ facturen e.d. maximaal 7 jaar, volgens de wettelijke eis

Delen van persoonsgegevens met derden

Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland gebruikt geen cookies of vergelijkbare technieken.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons kunt aangeven om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@sport-revalidatie.nl, of contact opnemen via 023-5259673 of direct met de behandelende therapeut.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Sport-en Revalidatiecentrum Kennemerland neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met Femke Piek (023-5259673) of via ons mailadres info@sport-revalidatie.nl

Voor verdere informatie over de privacy wetgeving en de afgesloten verwerkersovereenkomsten zoals Sport-en revalidatiecentrum Kennemerland dit heeft geregeld, kunt u contact opnemen met Femke Piek.

JankePrivacyverklaring