Radiologisch spreekuur

Sport- en revalidatiecentrum Kennemerland (SRK) werkt nauw samen met Lorenz Spaargaren, radioloog. Dokter Spaargaren is radioloog in het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp en houdt op maandagen spreekuur in Sport- en revalidatiecentrum Kennemerland. Het voordeel van de radiologische diagnostiek in SRK is dat de wachttijden kort zijn, er een directe terugkoppeling is aan u, uw huisarts en eventueel aan uw fysiotherapeut.

Naast het stellen van de diagnose is er mogelijkheid om te behandelen (op verwijzing van de huisarts). Dit kan bijvoorbeeld een infiltratie van slijmbeurzen, pezen of gewrichten zijn. Bij een infiltratie wordt er pijnstilling en ontstekingsremmer geïnjecteerd.

Om de oorzaak van de klachten te achterhalen zal de radioloog veelal gebruik maken van het echo apparaat. Echografie maakt gebruik van ultrageluidsgolven die onschadelijk zijn voor het lichaam. Het onderzoek is pijnvrij.

U kunt met verwijzing van uw huisarts een afspraak maken voor het echospreekuur. 

U kunt op (bijna) alle maandagen terecht voor echo-diagnostiek van de gewrichten, pezen en spieren.  

Tarieven: Aangezien nog geen contracten met de verzekeraars zijn gesloten over de diagnostiek, zult u na het onderzoek direct moeten afrekenen. Wel kunt u met de verwijsbrief en factuur dit bij uw verzekeraar declareren en krijgt u (na aftrek van eigen risico) afhankelijk van uw pakket 70-100% van het bedrag terug.

  • Echografie: €90,-
  • Vervolgafspraak voor infiltratie: €90,-
  • Echo en infiltratie: €150,-
  • Barbotage*: €150,-
peterRadiologisch spreekuur
fysiotherapie met buiten kunstgrasveld voor revalidatie

Kunstgrasveld voor buiten revalidatie

Wij van Sport-en revalidatiecentrum Kennemerland willen elk jaar innoveren, hoe kunnen we het nog leuker maken voor onze cliënten?

Dit jaar is dat ons nieuwe aangelegde kunstgrasveld om onze cliënten nog beter voor te kunnen bereiden en te trainen in specifieke (sport) omstandigheden. Het is ook een leuke afwisseling op de binnen trainingen.

Het is zeker een meerwaarde en een welkome afleiding in uw revalidatietraject!!

 

Aanleg kunstgrasveld voor revalidatie Aanleg kunstgrasveld voor revalidatie fysiotherapie met buiten kunstgrasveld voor revalidatie Duijff court

JankeKunstgrasveld voor buiten revalidatie
Orthopedisch spreekuur bij fysiotherapie Haarlem noord

Orthopedisch spreekuur

Bij Sport & Revalidatiecentrum Kennemerland werken orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten zeer nauw met elkaar samen. Intensief contact en afstemming van de behandeling direct na de operatie en bij de gezamenlijke controles via multi disciplinair overleg op de praktijk, zorgen ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt (volgens het Orthoxpert zorgplan). Op de foto Dr. P. Kingma. 

JankeOrthopedisch spreekuur
Fysiotherapie Haarlem stagiaires

Studenten fysiotherapie doen ervaring op voor China

Wij begeleiden stagiaires van de Internationale hogeschool voor fysiotherapie, Thim. Dit zijn studenten fysiotherapie die stage gaan lopen in China. Omdat fysiotherapie in China op een laag pitje draait, proberen wij onze expertise via de stagiaires over te brengen. De stagiaires leren alles over nieuwe knieën, nieuwe heupen en neurologische revalidatie, zodat de Chinese therapeuten hun patiënten daar ook beter kunnen begeleiden en behandelen.

De Cmill loopband van Motek Forcelink en de apparatuur van MRSYSTEMS zullen hier bij betrokken worden.

Frank Duijff is al veelvuldig in China om een en ander voor te bereiden en om alles in goede banen te kunnen leiden zodat er optimaal gepresteerd kan worden.

JankeStudenten fysiotherapie doen ervaring op voor China

SRK ook voor internationale fysiotherapie opleiding!

Vorige week hadden wij een Chinese delegatie van fysiotherapeuten op bezoek in onze fysiotherapie-praktijk. Ze waren met name geïnteresseerd in hoe wij patiënten behandelen in Nederland.
Wij hebben ze kennis laten maken met alle ‘Monitored rehab system’ apparatuur waarmee we patiënten testen en op een verantwoorde manier laten trainen. Ook hebben we onze high-tech loopband laten zien waarmee we patiënten op een veilige en verantwoorde manier beter leren lopen en omgaan met obstakels. Het was een interessante bijeenkomst.
U ziet het. Sport-en revalidatiecentrum Kennemerland is niet alleen bezig met het behandelen van patiënten maar ook met internationale opleiding!
JankeSRK ook voor internationale fysiotherapie opleiding!

Oefeningen om fit de zomer door te komen

Na een druk voetbalseizoen is het verleidelijk om even niets aan sport te doen. Om fit en verantwoord aan het nieuwe seizoen te beginnen is het wel belangrijk om je conditie op peil te houden. Daarom hebben wij bijgaand oefenprogramma voor je gemaakt, ter ondersteuning van je conditie. Deze oefeningen zijn ook interessant bij het voorkomen van bepaalde blessures.

Let wel op. De oefeningen moeten aangepast worden aan je eigen belastbaarheid, begin dus rustig en bouw het aantal herhalingen geleidelijk op. Oefeningen mogen uiteraard niet gecombineerd gaan met pijn. Heb je een vraag hierover neem dan contact met ons op.

Wij wensen je veel oefenplezier tijdens de zomermaanden toe.

SRK_Final19juni2016-1SRK_Final19juni2016-2

 

JankeOefeningen om fit de zomer door te komen

Unieke loopband

Heeft u onze nieuwe loopband al gezien? Dit is niet zomaar een loopband, maar een innovatieve en gepatenteerde revalidatieloopband waarmee wij patiënten kunnen helpen om hun loopvaardigheid te verbeteren.

De loopband meet waar en wanneer de voet op de grond geplaatst wordt. Parameters zoals lengte, breedte, frequentie en symmetrie worden geregistreerd, zonder dat de patiënt aan het apparaat verbonden wordt met bijvoorbeeld draden of zenders.

Met behulp van een beamer worden visuele obstakels of staptegels op de loopband geprojecteerd, waardoor stapaanpassingen in een veilige en gecontroleerde omgeving uitgelokt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwijken van een obstakel of juist om de voet op een doellocatie te plaatsen.

Het vermogen om dergelijke stapaanpassingen te maken is van belang voor veilig lopen in het dagelijks leven, zoals het ontwijken van een waterplas of het opstappen op een stoep.

Doordat de projectie op het looppatroon van de persoon wordt afgestemd, kan de training op maat worden aangeboden, op de grenzen van iemands mogelijkheden.

Wij zijn een van de eerste fysiotherapie praktijken die deze loopband gebruiken in het revalidatietraject. Wij zijn betrokken om de software nog beter geschikt te maken voor gebruik bij fysiotherapie.

JankeUnieke loopband