Orthopedisch spreekuur

Bij Sport & Revalidatiecentrum Kennemerland werken orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten zeer nauw met elkaar samen. Intensief contact en afstemming van de behandeling direct na de operatie en bij de gezamenlijke controles via multi disciplinair overleg op de praktijk, zorgen ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt (volgens het Orthoxpert zorgplan). Op de foto Dr. P. Kingma. 

JankeOrthopedisch spreekuur

Studenten fysiotherapie doen ervaring op voor China

Wij begeleiden stagiaires van de Internationale hogeschool voor fysiotherapie, Thim. Dit zijn studenten fysiotherapie die stage gaan lopen in China. Omdat fysiotherapie in China op een laag pitje draait, proberen wij onze expertise via de stagiaires over te brengen. De stagiaires leren alles over nieuwe knieën, nieuwe heupen en neurologische revalidatie, zodat de Chinese therapeuten hun patiënten daar ook beter kunnen begeleiden en behandelen.

De Cmill loopband van Motek Forcelink en de apparatuur van MRSYSTEMS zullen hier bij betrokken worden.

Frank Duijff is al veelvuldig in China om een en ander voor te bereiden en om alles in goede banen te kunnen leiden zodat er optimaal gepresteerd kan worden.

JankeStudenten fysiotherapie doen ervaring op voor China

SRK ook voor internationale fysiotherapie opleiding!

Vorige week hadden wij een Chinese delegatie van fysiotherapeuten op bezoek in onze fysiotherapie-praktijk. Ze waren met name geïnteresseerd in hoe wij patiënten behandelen in Nederland.
Wij hebben ze kennis laten maken met alle ‘Monitored rehab system’ apparatuur waarmee we patiënten testen en op een verantwoorde manier laten trainen. Ook hebben we onze high-tech loopband laten zien waarmee we patiënten op een veilige en verantwoorde manier beter leren lopen en omgaan met obstakels. Het was een interessante bijeenkomst.
U ziet het. Sport-en revalidatiecentrum Kennemerland is niet alleen bezig met het behandelen van patiënten maar ook met internationale opleiding!
JankeSRK ook voor internationale fysiotherapie opleiding!

Oefeningen om fit de zomer door te komen

Na een druk voetbalseizoen is het verleidelijk om even niets aan sport te doen. Om fit en verantwoord aan het nieuwe seizoen te beginnen is het wel belangrijk om je conditie op peil te houden. Daarom hebben wij bijgaand oefenprogramma voor je gemaakt, ter ondersteuning van je conditie. Deze oefeningen zijn ook interessant bij het voorkomen van bepaalde blessures.

Let wel op. De oefeningen moeten aangepast worden aan je eigen belastbaarheid, begin dus rustig en bouw het aantal herhalingen geleidelijk op. Oefeningen mogen uiteraard niet gecombineerd gaan met pijn. Heb je een vraag hierover neem dan contact met ons op.

Wij wensen je veel oefenplezier tijdens de zomermaanden toe.

SRK_Final19juni2016-1SRK_Final19juni2016-2

 

JankeOefeningen om fit de zomer door te komen

Unieke loopband

Heeft u onze nieuwe loopband al gezien? Dit is niet zomaar een loopband, maar een innovatieve en gepatenteerde revalidatieloopband waarmee wij patiënten kunnen helpen om hun loopvaardigheid te verbeteren.

De loopband meet waar en wanneer de voet op de grond geplaatst wordt. Parameters zoals lengte, breedte, frequentie en symmetrie worden geregistreerd, zonder dat de patiënt aan het apparaat verbonden wordt met bijvoorbeeld draden of zenders.

Met behulp van een beamer worden visuele obstakels of staptegels op de loopband geprojecteerd, waardoor stapaanpassingen in een veilige en gecontroleerde omgeving uitgelokt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwijken van een obstakel of juist om de voet op een doellocatie te plaatsen.

Het vermogen om dergelijke stapaanpassingen te maken is van belang voor veilig lopen in het dagelijks leven, zoals het ontwijken van een waterplas of het opstappen op een stoep.

Doordat de projectie op het looppatroon van de persoon wordt afgestemd, kan de training op maat worden aangeboden, op de grenzen van iemands mogelijkheden.

Wij zijn een van de eerste fysiotherapie praktijken die deze loopband gebruiken in het revalidatietraject. Wij zijn betrokken om de software nog beter geschikt te maken voor gebruik bij fysiotherapie.

JankeUnieke loopband

Download de gratis App van SRK

SRK Kennemerland App fysio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de gratis fysiotherapie App van Sport- en Revalidatiecentrum Kennemerland heb je eigenlijk alles bij de hand wat je nodig hebt om beter te worden en gezond te blijven.

Ik heb aanhoudende pijn in mijn lage rug, wat kan ik er zelf aan doen? Is er een zorgprofessional die mij vandaag kan helpen? Welke oefeningen kan ik het beste doen na mijn operatie? Direct online even ruggespraak met mijn fysiotherapeut. Met het gebruikersgemak van de nieuwste technologieën maakt het bovendien niet uit waar je bent: thuis, op het werk, in de auto of op het strand, met deze app heb je altijd een deskundige professional bij de hand..

Met deze handige app kunt u ook zelf uw afspraken inzien. Dat scheelt u tijd omdat u hiervoor niet meer naar de praktijk hoeft te bellen.

Download gratis de app in een van onderstaande stores

Appstore Fysioclub

Google Playstore Fysioclub

Windows Phone Fysioclub

ludwigDownload de gratis App van SRK

Diëtiste bij sport & revalidatiecentrum Kennemerland

 

Focus voeding

 

Wist u dat er een diëtiste in de praktijk van sport-en revalidatiecentrum Kennemerland werkt? En wist u dat de diëtiste vanuit de basisverzekering vergoed wordt? Als introductie hebben we voor u een speciale actie, te weten de “Gratis Voedingscheck”

Altijd al willen weten of uw voedingspatroon bij uw lichaam past? Kom nu langs voor een korte screening van uw voedingspatroon. We beoordelen of uw huidige voedingspatroon volwaardig is, uw lichaam optimaal ondersteunt en bij uw gestelde doelen past.

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u direct contact opnemen met Karen Brouwer (diëtiste), of fysiotherapeut Femke Piek aanspreken.

Contact uw diëtiste:
Karen Brouwer
Karen@focusvoeding.nl

ludwigDiëtiste bij sport & revalidatiecentrum Kennemerland

Poliklinische revalidatie Haarlem

SRK-opdrukken-500_210

Wie een probleem heeft, wil dat graag snel opgelost zien. Dat geldt ook zeker voor uw gezondheid. Medinello behandelt cliënten met langdurige klachten op het gebied van bewegen, chronische vermoeidheid, fibromyalgie en chronische pijnklachten, die gecombineerd kunnen zijn met andere psychosociale problemen die de cliënt niet altijd zelf kan oplossen. U heeft in de regel de ‘gewone medische weg’ bewandeld zonder resultaat, u heeft de klachten minimaal drie maanden en u wordt verwezen door de huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts.

MEDINELLO – ZORG VAN DE TOEKOMST

Medinello is een nieuw ZBC, een zelfstandig behandelcentrum, voor poliklinische revalidatie in Amersfoort en Haarlem. Een multidisciplinair team behandelt hier cliënten met een complexe zorgvraag. Medinello staat garant voor een inno­va­tie­ve, maar bewezen effectieve aanpak. Bij Medinello worden cliënten vrijwel direct behandeld, zonder of met slechts een minimale wachttijd. Dat kan door een combinatie van een efficiëntere manier van werken, een betere taakverdeling tussen onze professionals, minder bureaucratie en het gebruik van de nieuwste apparatuur. Medinello, voor eigentijdse zorg.

DOOR WIE?

Medinello telt een ervaren en veelzijdig team van professionals, geleid door een revalidatiearts. Het team van psychologen, fysiotherapeuten, manueel therapeuten en ergotherapeuten stelt alles in het werk om doelstellingen van haar cliënten te realiseren. Echte professionals die de filosofie en werkwijze van Medinello stevig in praktijk kunnen brengen. Zij hebben begrip en realiseren zich wat er door u heen gaat, beschikken over veel kennis en inzicht maar zijn vooral betrokken. Dat is de beste garantie voor uw herstel.

ludwigPoliklinische revalidatie Haarlem